Mit jelent az OEKO-TEX védjegy a honlapunkon megjelenő termékek képei mellett?

A STANDARD 100 by OEKO-TEX® jelölés a textil termékek világszerte legismertebb környezetvédelmi tanúsító védjegye. Az OEKO-TEX® védjegy a végfelhasználók számára azt jelzi, hogy a termék ártalmas anyagokat nem tartalmaz, ezért biztonságos és bőrbarát.

Az OEKO-TEX® rendszer az első, amely tudományos alapokon nyugvó, egységes összehasonlítási lehetőséget ad a textil-és ruhaipar részére. Mire egy termék értékesítésre kerül, addig rengeteg fázison át vezet az út; összetett folyamatok eredménye, míg a textilek előállításra kerülnek, onnan pedig cégünkhöz és a varrodába.

Ez a több, mint két évtizede működő rendszer lehetőséget ad minden egyes fázis alapos vizsgálatára, mely során ellenőrzésre kerül a termékekben előforduló, lehetséges veszélyes anyagok szintje.

Azon textilek, anyagok, melyek rendelkeznek kiadott tanúsítvánnyal, megkülönböztető jelzéssel, káros (rákkeltő, allergiát okozó stb.) anyagok szempontjából szigorúan teszteltek. A szabály kimondja, hogy a gyártásban felhasznált textil anyagokban mennyi lehet a megengedett mennyiségű kémiai anyag, amely az emberi szervezetre még nem ártalmas.

Mi kizárólag olyan anyagok vásárlását preferáljuk, melyek az emberi egészségre ártalmatlanok, így textiljeink rendelkeznek ezen tanúsítvánnyal, jelöléssel.

Tekintettel arra, hogy a Vaganza babaruhákat forgalmazó cég igen széleskörű termékkínálattal rendelkezik, így cégünk új szabályozása szerint a 2021.május 10-e óta minden honlapunkon megjelenített terméken feltüntetésre kerül a jelölés, ez idő előtt vásárlóknak kínált termékeinken különállóan viszont nem jelenítjük meg ezt; fontos tudnivaló viszont, hogy ezen jelölés nélküli termékeink is rendelkeznek tanúsítvánnyal.

További hasznos információ érhető el a https://hu.wikipedia.org/wiki/OEKO-TEX oldalon.