A nyári sapka, kalap a napvédelem elengedhetetlen kelléke

Anyaként tudom, hogy rendkívül fontos a kisbabánk fejét óvni. Minél kisebb, annál nagyobb a veszély, de – lássuk be -nagyobb korban is ott van örökké a napszúrás veszélye. Egy biztos: csupasz fejjel nem maradhatnak, még nyáron sem. Vannak egyéb megoldások sapkák helyett, például vizes haj, de ezek még több figyelmet igényelnek és nem is annyira megbízható, mint egy olyan fejfedő, mely védi a fejet, és egyben nem melegíti túlzottan a nyári hőségben.

Vaganza cégünk több, mint 20 éve a piac egyik vezető szereplője, s bizony első lépéseit babasapka készítőként tette meg. Így biztosan kijelenthetjük, hogy sapka, kalap, fejkendő készítésben már hosszú utat járt be csapatunk, rossz termék aligha kerülhet ki kezeink közül.

Sapkáinkat különböző fazonokban gyártjuk. Jogosan merül fel a kérdés, hogy mi miért jó. Ezt átlátva problémamentesen és gördülékenyen találhatják meg az Anyukák a kedvenc stílust, amiben biztosan jól érzi magát a gyermek.

Miért hasznos a tarkóvédő, azaz szafari sapka?

Tapasztalat alapján mondom, hogy a vállakon, a hát felső részén lehet a legkönnyebben leégni, hiszen itt merőleges szögben kapod a napsugarakat. A szafari sapka lényege, hogy a sapka hátra hulló része védi a baba ezen testtájait. Ez különösen fontos lehet, ha csak egy ujjatlan pólóban, vagy anélkül játszik a szabadban, valamint a mai modern hordozás világában is kiváló szolgálatot tehet ez az extra védelem.

Sild, mely variálható.

Sild egy olyan része a sapkának, mely árnyékolja az arcot, sőt, mint egy napszemüveg, kevéssé bántja gyermekünk szemét az erős fény. Időnként viszont zavaró lehet a „kilátásban”, így praktikusan felhajtható ezekre a percekre.

Megkötővel vagy anélkül?

Gyártunk különböző fazonokat kötővel és anélkül is. Igen bosszantó gyermekünk azon időszaka, amikor rendszeresen leszedi a fejéről a sapkát. Nos, ez a megkötő ezt a nehézséget kívánja megoldani. Persze vannak békésebb babák, akik kifejezetten szeretik a kendőket, sapkákat, nem bántják azt magukon, nekik is készültek kötő nélküli kalapok. Azt, hogy melyiket érdemes választani, a gyermek habitusa is meghatározza. De ne feledjük, ha nem is kedveljük a kötőkét, vannak helyzetek, amikor jól jöhet, például egy szeles, hajós kiránduláson. Kötővel a szél sem repíti a sapkát messzire, de nélküle, ki tudja.

Melyik méret lesz az igazi?

Nincs más teendőd, mint megméred a gyermeked fejét körbe. Kisebb korban érdemes arra gondolni, milyen rohamtempóban nőnek, fejkörfogat szintjén is. Nagyobbak esetén pedig a mérés meghatározza melyik lesz a nyerő. Ha bizonytalan vagy, keress bennünket, nagyon szívesen segítünk a pontos meghatározásban.